Hanga Óra Szerviz

Kecskemét, Wesselényi utca 1.                                        Hanga Zsolt     20/ 325 96 72

 
 
 
 
 
 
 
Az első ,,Hanga Óra 001″
-ezüst tok
-ezüst számlap
-sapphire üvegek
-hátoldalon stopper funkció
-csavaros szíjrögzítés

Kedves ügyfeleim, nehéz lenne teljes körű tájékoztatást adni tevékenységemről ezért csak röviden próbálom bemutatni munkámat. Fontosnak tartom a minőségi munka elvégzését legyen szó egy elemcseréről vagy egy több százezer vagy millió Forintos óra javításáról. Büszke vagyok a szakmámra, amit édesapámtól és Vályi Huba órásmestertől tanultam. Örömmel töltenek el azok az elégedett ügyfelek szavai akik munkámban észreveszik a minőséget és az egyediséget.

HANGA 002
-acél tok
-festett számlap
-sapphire üveg
-egyedi szíj rögzítés
-IWC zsebóra szerkezet

Óratároló és forgató dobozok.

BLOG:

Az ügyfelem elmondása szerint már több ,,órásnál” járt ahol nem tudtak segíteni, volt márka szervizben is, ahol kicserélték volna az egész csatzárat az óra értékéhez képest magas áron. A feladat egy vállas stift esztergálása rozsdamentes acélból, csiszolás és polírozás.

 

Miért nem működik az óra? Jó kérdés! Pedig nem is volt olcsó…. Mondja az óra tulajdonosa. Hát ennek sok oka lehet, például lemerült az elem, legalábbis ha quartz óráról van szó. De itt nem ez a probléma, mert már valahol egy hete kicserélték benne az elemet. Hátlap levétele után, megállapítom, hogy az elemcsere sem volt túl szakszerű mert ujjlenyomatos a szerkezet. A szerkezet szétszerelése után mikroszkóppal megvizsgálva, látható az elektronika érintkezőinek oxidációja, ami az áramot nem vezeti. Az oxidációt az óra hosszabb távon való bepárásodása okozta, ami a tömítések természetes elöregedéséből fakad. Oxidmentesítés, összeszerelés, tömítések cseréje, nyomáspróba és a végeredmény egy pontos óra.

Elemcserekor érdemes a tömítéseket regenerálni vagy cserélni és egyben nyomáspróbát végezni. Természetesen ez többlet költséggel jár, de mindig kedvezőbb mint egy beázott óra javítása esetleg szerkezet cseréje.

Veterán autó óra felújítás.

Falióra felújítás, hiányzó részek pótlása, felületkezelés (aranyozás, ródiumozás, nikkelezés kékítés)

A lenti képen egy feles ütő óra, javítás utáni állapota látható. Hiányzott az egyik takarógyűrű, a mutatók rozsdásak voltak, a szerkezetről ne is beszéljünk… Rendszerint a kúpos rögzítőstiftek helyett szög, gombostű és minden más ami nem odavaló található egy ilyen öreg órában. Az általam javított órák visszakerülnek az eredeti állapotukba, méltán megérdemelve azt.

 

Óraszámlap felújítás vagy készítés.

Hanga Zsolt órás, aranyműves
Kecskemét, Wesselényi utca 1.
20 325 96 72
zsolt.hanga@gmail.com
www.facebook.com/hangaoraszerviz

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.